Kijkafstand TV 4 meter

Kijkafstand TV 4 meter

Bij een kijkafstand van 4 meter kun je een TV formaat van verschillende afmetingen kiezen. Welk TV formaat past het beste bij een afstand van 4 meter? Op deze pagina kun je daar meer informatie over lezen. Een kijkafstand TV van vier meter komt veel voor. Menig woonkamer heeft een afstand tussen de TV en de bank van ongeveer vier meter. Het kan bij deze afstand best lastig zijn om te bepalen hoe groot de televisie moet zijn. Het ideale TV formaat bij vier meter afstand kun je in de tabel op deze pagina bekijken. Het aanbevolen formaat is het best passend bij de kijkafstand TV van vier meter. In dezelfde tabel kun je ook het minimale en maximale formaat bekijken. Bekijk hieronder direct de formaten:

Vier meter afstand TV

Een afstand tot de TV van 4 meter zie je in veel woonkamers. Je kunt hier dan ook verschillende tv formaten voor gebruiken. Het aanbevolen formaat wordt het meest gekozen bij 4 meter afstand tot de TV. Daarnaast kun je ook kiezen voor een groter of kleiner formaat. De minimale en maximale formaten kun je tevens in de tabel bekijken. Zo weet je altijd wat passend is. Wist je dat wanneer je te dicht op de TV zit, je na een korte tijd al last kunt krijgen van droge ogen? Dit komt omdat er te veel licht van de TV in je ogen schijnt. Dit kan op de langere termijn zelfs schade veroorzaken. Tevens kun je sneller een bril nodig hebben.

Philips kijkafstand TV bepalen

Philips The One 50 inch Ambilight

De Philips The One 50 inch TV met Ambilight is een 4K televisie waarmee je naar realistische en kleurrijke beelden kijkt. Dankzij de Ambilight techniek schijnt de tv licht in de kleur van het beeld op de muur achter het toestel.

Lees verder >>

LG kijkafstand TV bepalen

LG OLED 55 inch TV

Met de LG OLED 55 inch TV bekijk je levensechte beelden met een sterk contrast, hoge helderheid en realistische kleurdetails. Omdat iedere pixel van het OLED scherm apart oplicht of dimt, wordt ieder deel van het beeld nauwkeurig aangestuurd.

Lees verder >>

Kijkafstand Samsung TV bepalen

Samsung Neo QLED 65 inch TV

Met de Samsung Neo QLED 65 inch TV geniet je van kleurrijke beelden en een meeslepend geluid. Dankzij de Neo QLED technologie bestaat het beeldscherm uit duizenden lampjes die individueel oplichten en dimmen. 

Lees verder >>

TV kijkafstand 4 meter

Alle reden te meer om bij een TV kijkafstand van 4 meter het juiste formaat te kiezen. Het is geheel afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren of je het minimale, aanbevolen of maximale formaat wilt. Het ideale tv formaat bij een kijkafstand van vier meter is 55 inch. Het scherm heeft een doorsnede van 140 centimeter. Op dit mooie formaat kun je de mooiste series en films kijken. Kies voor de beste beeldkwaliteit om de diepste zwartwaarde (contrast) te ervaren en gebruik eventueel een soundbar om ook maximaal te genieten van het geluid.

Welk TV formaat bij 4 meter afstand?

Welk TV formaat past bij 4 meter afstand? Deze vraag staat centraal op deze pagina. In de onderstaande tabel kun je drie verschillende formaten bekijken. In het midden staat het aanbevolen formaat. Dit wordt ook wel het ideale tv formaat genoemd. Het ideale TV formaat bij 4 meter afstand is 55 inch. Dit is een televisie met, zoals eerder gezegd, een doorsnede van 140 centimeter. Gemiddeld genomen zijn de afmetingen van dit formaat 71 centimeter hoog en 123 centimeter breed. Weet je niet zeker of dit past of dat je dit mooi vind staan? Nu je de afmetingen weet kun je dit eenvoudig aftekenen op de muur. Dit kan eenvoudig met bijvoorbeeld plakband of schilderstape. Na het meten kun je dit namelijk weer eenvoudig verwijderen zonder dat je strepen op de muur krijgt. Welk TV formaat bij vier meter afstand past is ook afhankelijk van je eigen wensen. Kijk je veel films en wil je een echte thuisbioscoop creëren? Ga dan voor het maximale formaat.

Kijkafstand TV 4 meterTV formaat in inch
Minimale formaat50
Aanbevolen formaat55
Maximale formaat65

Tussen de vier en vijf meter?

Wat nu als de afstand tussen de vier en vijf meter is? Welk TV formaat is dan het meest geschikt? Bij een afstand tussen de vier en de vijf meter kun je ook de bovenstaande tabel gebruiken. Het aanbevolen formaat is ook hierbij passend. Echter, gaat de afstand meer richting de vijf meter dan zou je ook het maximale formaat kunnen overwegen. Heb je een afstand gemeten van minder dan vier meter? De afstand van drie meter zou je dan ook eens kunnen bekijken.

Coolblue banner