Kijkafstand 55 inch

Kijkafstand 55 inch TV

Wat is de ideale kijkafstand bij een 55 inch TV? Met andere woorden, is dit formaat geschikt voor de afstand die tussen de bank en de TV zit? Met de kijkafstand kun je bepalen of het formaat geschikt is voor de ruimte waarvoor je hem wil gebruiken. Je wilt geen TV die te klein of juist te groot is. Beide zorgt ervoor dat je niet fijn naar de televisie kunt kijken. De kijkafstand van dit formaat TV wordt op deze pagina weergegeven in meters. Zo weet je altijd of dit een geschikt formaat is. De website van coolblue heeft een handige tool waarmee je direct kunt bekijken hoe de televisie in je woonkamer staat. 

Ben je benieuwd wat de kijkafstand van een 55 inch TV is? Bekijk hieronder direct de afstanden in meters en het advies.

Kijkafstand TV 55 inch

De kijkafstand van een 55 inch TV is erg afhankelijk van je eigen voorkeuren. Er zitten echter wel grenzen aan de kijkafstand. Vandaar dat er vaak wordt gesproken over een minimale, ideale en maximale kijkafstand. Het advies wat de ideale kijkafstand bij een TV met een diameter van 140 cm is, kun je hierboven bekijken. Zo weet je direct wat de meest gangbare afstand tot dit formaat televisie is. 

De meest populaire televisies in dit formaat kun je hieronder bekijken. Deze televisies worden goed beoordeeld op de website van coolblue waardoor jij je favoriete film of serie met veel plezier kunt gaan bekijken. Met een extra soundbar klinkt het ook nog eens alsof je er midden in zit.

Populaire 55 inch televisies:

Kijkafstand Samsung TV bepalen

Samsung Neo QLED TV

Met de Samsung Neo QLED televisie geniet je van kleurrijke beelden en een meeslepend geluid. Dankzij de Neo QLED technologie bestaat het beeldscherm uit duizenden lampjes die individueel oplichten en dimmen.

Lees verder >>

Kijkafstand 55 inch LG TV

LG OLED TV

Met deze LG bekijk je niet alleen levensechte beelden met een krachtig contrast, je hebt ook een stijlvolle televisie strak aan je muur hangen door de meegeleverde muurbeugel. Een echte blikvanger in je interieur.

Lees verder >>

Sony Bravia OLED TV

Met de Sony Bravia OLED ben je verzekerd van levensechte contrastrijke beelden. Dankzij het OLED scherm verlicht en dimt iedere pixel individueel. Hierdoor zijn donkere delen echt donker en heldere delen juist erg helder.

Lees verder >>

Afstand TV 55 inch

De kwaliteit van televisies wordt elk jaar beter. Nog voordat iedereen een 4K televisie heeft aangeschaft is de 8K beeldkwaliteit alweer gelanceerd. Dit is nog weer scherper dan 4K, wat betekent dat de kijkafstand bij deze televisies anders is. Vooral bij een groot formaat zoals 65 inch zul je dit verschil kunnen merken. Hoe kleiner een televisie, hoe minder het verschil tussen beide beeldkwaliteiten zichtbaar zal zijn.

Dat neemt niet weg dat deze afstand kleiner kan worden als de beeldkwaliteit beter is geworden. Je zult namelijk geen last hebben van ‘pixels’ in beeld. De afstand TV 55 inch kun je gebruiken om te bepalen of dit formaat past bij de afstand tussen bijvoorbeeld de bank, stoel of bed en de plek waar de televisie komt te staan of te hangen.

Ideale afstand 55 inch TV

De ideale afstand van dit formaat TV is ongeveer 4 meter. Bij deze afstand zit je ver genoeg van de televisie om rustig naar het beeld te kunnen kijken, maar dicht genoeg om geen details te missen. Naast de ideale kijkafstand is er ook een minimale en maximale kijkafstand. Met behulp van het advies kun je eenvoudig zien welk TV formaat het beste past bij de kijkafstand.

55 inch kijkafstand

Een televisie met het formaat van 55 inch heeft een diameter van ongeveer 140 centimeter. Er zijn verschillende manieren om van de diameter de kijkafstand te kunnen bepalen. De inch kijkafstand is te bekijken in afgeronde meters. Het komt namelijk niet op een paar centimeters nauwkeurigheid bij het bepalen van de kijkafstand. Het is een richtlijn waar je eventueel ook van kunt afwijken als je een echte filmliefhebber bent en het maximale uit je televisie wilt halen.

Kijkafstand 55 inch TV

Wat is de kijkafstand bij een 55 inch TV is een veel gestelde vraag bij de aanschaf van dit formaat televisie. Is hij niet te groot of te klein voor de afstand tot waar je zit en waar de televisie staat? Je kunt een miskoop voorkomen door eerst de de afstand op te meten en deze te bekijken met de verschillende tv formaten en kijkafstanden. Zo kom je snel en eenvoudig te weten wat de kijkafstand van dit formaat TV is.

Zitafstand 55 inch TV

De woonkamer is de plek waar vrijwel iedereen een televisie heeft staan. De zitafstand is de plek waar je een stoel of bank hebt staan waar je de meeste tijd op zit. De zitafstand van een TV is dan ook gelijk aan de kijkafstand. In de onderstaande tabel kun je bekijken wat de zitafstand van deze TV is.

55 inch hoeveel meter afstand?

De afstand in meters van een 55 inch TV wordt hieronder in een handige tabel weergegeven. De minimale afstand, ideale afstand en de maximale afstand van dit formaat televisie kun je hierin bekijken. Erg handig om te gebruiken als je wilt weten of deze televisie past in de ruimte die je voor ogen hebt. 

Kijkafstand adviesAfstand in meters
Minimale afstand2
Ideale afstand4
Maximale afstand6
Coolblue banner