Kijkafstand TV 3 meter

Kijkafstand TV 3 meter

Hoe groot moet een TV zijn bij een kijkafstand van 3 meter? Het is een veel gestelde vraag bij de zoektocht naar een nieuwe televisie. De kijkafstand TV 3 meter is een afstand die je in kleinere woonkamers maar ook in slaapkamers zult tegenkomen. Het is niet mooi als hier een te grote televisie staat. Niet alleen kan de kwaliteit van het beeld tegenvallen omdat je er te dicht op zit, het is ook nog eens slecht voor de ogen. Bekijk hieronder het meest ideale formaat bij een afstand van 3 meter:

Drie meter afstand TV

Wanneer de afstand drie meter is, heb je geen hele grote televisie nodig. Maar een te kleine is ook niet mooi. Je zult dan al snel naar voren gaan zitten of zelfs de stoel gaan verzetten. Ook dit is niet goed voor je ogen en het geeft ook geen ontspannen gevoel tijdens het televisie kijken. Wat past er dan wel bij 3 meter afstand van de TV? Het meet geschikte formaat kun je in de tabel bekijken. Je ziet zo direct het meest gebruikte formaat, plus een alternatief formaat. Het is uiteindelijk je eigen smaak waarvoor je gaat kiezen.

Kijkafstand Samsung TV bepalen

Samsung Neo QLED 43 inch TV

Met de Samsung Neo QLED 43 inch TV geniet je van kleurrijke beelden en een meeslepend geluid. Dankzij de Neo QLED technologie bestaat het beeldscherm uit duizenden lampjes die individueel oplichten en dimmen.

Lees verder >>

Philips kijkafstand TV bepalen

Philips The One 50 inch Ambilight

De Philips The One 50 inch televisie met Ambilight is een 4K televisie waarmee je naar realistische en kleurrijke beelden kijkt. Dankzij de Ambilight techniek schijnt de tv licht in de kleur van het beeld op de muur achter het toestel.

Lees verder >>

LG kijkafstand TV bepalen

LG OLED 55 inch TV

Met de LG OLED 55 inch TV bekijk je levensechte beelden met een sterk contrast, hoge helderheid en realistische kleurdetails. Omdat iedere pixel van het OLED scherm apart oplicht of dimt, wordt ieder deel van het beeld nauwkeurig aangestuurd.

Lees verder >>

TV kijkafstand 3 meter

Bij een TV kijkafstand van 3 meter kun je kiezen uit meerdere TV formaten. Wil je de TV wel zien maar kijk je er geen films, sportwedstrijden of lange series op? Je kunt dan voor een minder opvallend/ aanwezig formaat kiezen die iets kleiner is dan het aanbevolen formaat. Voor korte programma’s, of juist als opvulling van een stille achtergrond, kun je bij een TV kijkafstand van drie meter een formaat kiezen van ongeveer 40 inch. Bescheiden maar toch oog voor detail. Kijk je er wel films, series en sportwedstrijden op dan is het aan te raden om een groter formaat te kiezen. Hierdoor kun je ontspannen kijken en hoef je niets te missen.

Welk TV formaat bij 3 meter afstand?

In de tekst hierboven is het al een aantal malen benoemd: Welk TV formaat bij 3 meter afstand? Het meest ideale TV formaat bij drie meter kijkafstand is 50 inch. Dit is een schermformaat met een diameter van 127 cm. Mocht je je dus afvragen welke TV formaat bij drie meter afstand het beste past, het antwoord is 50 inch. Je zou er eventueel voor kunnen kiezen om een 55 inch te kiezen, kijk dan wel naar de beeldkwaliteit. Omdat je er relatief dicht op zit moet de beeldkwaliteit zeer goed zijn zodat je geen pixels in het beeld kunt zien. Wat nu als je iets verder weg zit dan drie meter? Hieronder zie je welk formaat dan het meest geschikt is.

Kijkafstand TV 3 meterTV formaat in inch
Minimale formaat43
Aanbevolen formaat50
Maximale formaat55

Tussen de drie en vier meter?

Wat als je nu meer dan drie meter van de TV zit, maar het geen vier meter is? Tussen de drie en vier meter kun je het beste kiezen voor één slag groter dan het aanbevolen TV formaat bij drie meter afstand. Je zit er namelijk net iets verder vandaan waardoor een groter formaat het mooiste beeld zal gaan opleveren. Twijfel je over de verschillende formaten? Je kunt met behulp van bijvoorbeeld schilderstape de afmetingen ook ‘afplakken’ op de muur. Je ziet zo direct het verschil met je huidige televisie. Dat scheelt niet alleen teleurstelling achteraf omdat het formaat toch niet de juiste is, je hoeft de televisie ook niet twee keer te installeren en kunt direct genieten van je nieuwe televisie.

Coolblue banner