Kijkafstand 65 inch

Kijkafstand 65 inch TV

De kijkafstand van een 65 inch TV kun je op deze pagina bekijken. Wat de ideale kijkafstand van dit formaat is is erg afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren. Je kunt hier dan ook de minimale, ideale en maximale kijkafstand bekijken. Met behulp van de kijkafstand 65 inch TV kun je eenvoudig bekijken of dit formaat past in de ruimte die je voor ogen hebt. Met andere woorden, past hij wel?

De kijkafstand wordt weergegeven in hele meters. Het komt bij de kijkafstand niet aan op enkele centimeters meer of minder. Op de website van coolblue kun je ook gebruik maken van een handige tool om te bekijken hoe de televisie bij jou thuis staat.

Ben je benieuwd wat de kijkafstand van een 65 inch TV is? Bekijk hieronder direct de afstand en het advies.

Kijkafstand TV 65 inch

Wat is de kijkafstand bij deze televisie? Het formaat heeft een diameter van 165 centimeter en heeft daarmee een grote omvang die niet in iedere ruimte zorgt voor comfortabel televisie kijken. Met behulp van de kijkafstand tv 65 inch zie je in één oogopslag wat de minimale en maximale afstanden zijn en wat de ideale afstand is.

Hieronder kun je de drie meest populaire televisies in dit formaat bekijken. Deze modellen zijn niet alleen voorzien van goede beoordelingen, ze zijn ook nog eens recent gelanceerd en bevatten daardoor de nieuwste technieken en zijn volledig smart te gebruiken.

Populaire 65 inch televisies:

Kijkafstand Samsung TV bepalen

Samsung Neo QLED

Met de Samsung Neo QLED TV geniet je van kleurrijke beelden en een meeslepend geluid. Dankzij de Neo QLED technologie bestaat het beeldscherm uit duizenden lampjes die individueel oplichten en dimmen.

Lees verder >>

Kijkafstand 65 inch LG TV

LG OLED TV

Met deze LG bekijk je niet alleen levensechte beelden met een krachtig contrast, je hebt ook een stijlvolle televisie strak aan je muur hangen door de meegeleverde muurbeugel. Een echte blikvanger in je interieur.

Lees verder >>

Kijkafstand 65 inch Sony TV

Sony Bravia OLED televisie

Met de Sony Bravia OLED ben je verzekerd van levensechte contrastrijke beelden. Dankzij het OLED scherm verlicht en dimt iedere pixel individueel. Hierdoor zijn donkere delen echt donker en heldere delen juist erg helder.

Lees verder >>

Afstand TV 65 inch

De centrale vraag van deze pagina gaat over de afstand van een 65 inch tv naar de plek waar je zit. Kortweg de kijkafstand genoemd. Deze afstand is in de loop der jaren steeds korter geworden. Dit heeft te maken met de steeds betere beeldkwaliteit van televisies. De individuele pixels zijn met het blote oog vaak niet eens meer te zien waardoor je in dezelfde ruimte een grotere televisie kunt plaatsen zonder verlies van kwaliteit of comfort van tv kijken. Daar waar je een aantal jaren geleden maximaal een 55 inch tv kon plaatsen, kun je tegenwoordig voor een stap groter gaan.

Het advies over het meest geschikt formaat in dezelfde ruimte is daardoor aangepast. Je ziet dit ook terug bij het aanbod van de televisies. De kleinere formaten worden veel minder verkocht. De meest populaire formaten zijn allemaal groter geworden ten opzichte van enkele jaren geleden. Benieuwd wat de afstand in meters is? Bekijk hieronder de afstand in meters.

Ideale afstand 65 inch TV

De ideale afstand van een 65 inch TV is ongeveer 5 meter. Heb je een woonkamer waarbij je ongeveer op deze afstand van de televisie zit? Dan kun je ervoor kiezen om dit formaat aan te schaffen. Wil je een grotere of kleinere televisie? Bekijk dan of dit past bij de minimale en maximale afstand in meters. Dit voorkomt een miskoop of ongemakken tijdens het kijken van je film, serie of tv uitzending.

65 inch kijkafstand

Wat is de kijkafstand van dit formaat televisie? Zoals eerder benoemd is dit een groot formaat die het beste tot zijn recht komt in een grotere ruimte. Dat moet ook wel met een diameter van 165 centimeter. Het bepalen van de juiste kijkafstand gaat erg eenvoudig met behulp van de tabel op deze pagina of door de afstand op te meten en op basis hiervan te bepalen welk formaat het best passend is. De 65 inch kijkafstand past in veel woonkamers met een breedte van ongeveer 4,5 tot 5 meter. 

Kijkafstand 65 inch TV

De kijkafstand van een 65 inch TV is hierboven al benoemd. Twijfel je of dit formaat ook bij jou past en beng je wellicht bang dat het wel een erg groot formaat is? Op de website van coolblue kun je heel eenvoudig bekijken en bepalen wat voor jou de beste oplossing is. Een handige keuzehulp helpt je daarbij. Wellicht kom je hiermee tot de conclusie dat een formaat kleiner, of juist groter, het best passend is. Is de afstand bijvoorbeeld 3 meter maar ben je gek op films? Dan kun je afwijken van het advies. Voor films en series kan dit geschikt zijn. Voor reguliere programma’s kan het formaat wellicht niet ontspannend aanvoelen.

Zitafstand 65 inch TV

De zitafstand en kijkafstand gaan beide over dezelfde afstand tot de televisie. Het zijn twee benamingen voor hetzelfde. Mocht je één van deze twee tegenkomen, weet dan dat er geen verschil is in het advies over het formaat dat hier het beste bij past. In de tabel onderaan deze pagina kun je het advies voor de zitafstand bekijken. Je ziet de minimale, ideale en maximale afstand in meters.

65 inch hoeveel meter afstand?

Een handig middel bij het bepalen van de kijkafstand is een overzichtelijke tabel. Hieronder kun je dan ook de tabel bekijken die aangeeft hoeveel meter afstand een 65 inch TV nodig heeft in de minimale, ideale en maximale vorm. Erg handig om te bepalen of dit formaat de juiste is. 

Kijkafstand adviesAfstand in meters
Minimale afstand3
Ideale afstand5
Maximale afstand6
Coolblue banner